Lambda DECOF BT-N

08.12.2017

Produs ecologic pe bază de amine şi baze organice, integral solubil în apă, creat prin radiaţie în câmp de microunde, ce asigură desprinderea rapidă şi facilă a cofragului de elementul de beton. Produsul are proprietăţi anticorozive pentru elementele metalice de susţinere.

Descriere

Produs ecologic pe bază de amine şi baze organice, integral solubil în apă, creat prin radiaţie în câmp de microunde, special creat pentru a elimina imperfecţiunile de turnare în cofraj ale betonului prefabricat, precomprimat sau turnat în şantier şi a obţine astfel o suprafaţă semnificativ îmbunătăţită, cu finisaj uniform, neted, fără găuri de turnare.

Nu conţine uleiuri sau derivaţi minerali.

După aplicare, decofrantul se usucă pe cofrag, lasând un film cu proprietăţi antiaderente şi anticorozive.

Produsul asigură o desprindere rapidă, facilă şi completă a cofrajului, nu pătează şi nu lasă urme antiaderente pe beton, ceea ce facilitează aplicarea oricărui tip de hidroizolaţie.

Este recomandat pentru toate tipurile de cofraj, incluzând metal, placaj, tego.

Utilizare

Produsul se livrează concentrat, iar soluţia de lucru se prepară prin diluare cu apă până la o concentraţie de minim 10% (diluţie aprox. 1:10) funcţie de duritatea apei. Soluţia se prepară prin turnarea produsului peste cantitatea corespunzătoare de apă şi agitare până la omogenizare.

Indiferent de metoda de aplicare adoptată, cele mai bune rezultate sunt obţinute atunci când produsul este aplicat într-o peliculă cât mai uniformă.

Produsul nu trebuie amestecat cu alţi compuşi.

Avantaje

• îmbunătăţeşte suprafaţa betonului, reduce sau elimină golurile şi defectele;

• nu pătează, este potrivit chiar şi pentru betonul care conţine ciment alb;

• reduce costurile de curăţare a cofrajelor prin reducerea stratului de beton rămas pe cofraj;

• biodegradabil, nu este inflamabil.

• are proprietăţi de protecţie anticorozivă a cofrajelor metalice.